Lidhje

Disa sektorë kyç të ekonomisë amerikane po rriten me shpejtësi

  • Zëri Amerikës

Dy raporte të publikuar sot tregojnë se disa sektorë kyç të ekonomisë amerikane janë rritur me shpejtësi ndërkohë që ekonomia më e madhe e botës po e merr veten nga recesioni, më i rëndi në dekada.

Sektori i shërbimeve, që shërben si barometër për një pjesë të madhe të ekonomisë, u rrit në muajin mars me ritmin më të shpejtë në afro katër vjet.

Një organizatë biznesi e quajtur Instituti për Meaxhimin e Ofertës, njofton gjithashtu se treguesi i saj për aktivitetin e biznesit u rrit për të tretin muajin me radhë. Edhe një raport mbi sektorin e shtëpive ishte optimist.

Shoqata Kombëtare e Agjentëve Imobiliarë njoftoi se shitjet e shtëpive të cilat kanë patur të paktën një pronar u rritën me shpejtësi në muajin shkurt.

Ekonomistët e vëzhgojnë nga afër këtë raport sepse këto lloj banesash përbëjnë pjesën më të madhe të tregut imobiliar dhe për shkak se ishin problemet në këtë sektor që u bënë shkak për recesionin.

XS
SM
MD
LG