Lidhje

Shqipëri: Erozioni dëmton vijën bregdetare

  • Pëllumb Sulo

Shqipëri: Erozioni dëmton vijën bregdetare

Ne Shqiperi, vitet e fundit po verehet fenomeni i erozionit te vijes bregdetare, qe demton drejtperdrejti aktivitetet ekonomike dhe turistike ne zonat me te njohura turistike te vendit. Nje prej ketyre zonave, ku ka nisur te shfaqet erozioni bregdetar, eshte edhe Velipoja. Perballe ketij shqetesimi ne rritje, qeveria shqiptare ka urdheruar pergatitjen e nje studimi per mbrojtjen e zonave bregdetare te vendit nga erozioni detar.

XS
SM
MD
LG