Lidhje

Parlamenti Evropian miraton rezolutën për integrimin e Shqipërisë

  • Armand Mero

Parlamenti Evropian miraton rezolutën për integrimin e Shqipërisë

Komiteti për Çështjet e Jashtme në Parlamentin Europian miratoi sot rezolutën për situatën në Shqipëri dhe proceset integruese. Rezoluta mori mbështetje thuajse unanime. Ajo vë theksin në rëndësinë e kriterit politik për integrimin e vendit ndërsa nxit të gjitha forcat politike të marrin përgjegjësitë e tyre e të angazhohen në një dialog konstruktiv përfshirë edhe hartimin e një ligji të ri zgjedhor që të garantojë transparencë të plotë të procesit të ardhshëm zgjedhor. Miratimi i rezolutës u cilësua nga kryeministri Berisha si një arritje madhore në procesin e heqjes së vizave për të cilin parlamenti europian do të duhet të votojë pas vendimit përfundimtar të komisionit europian.

XS
SM
MD
LG