Lidhje

Takim i vendeve të Ballkanit që synojnë integrimin në Bashkimin Evropian

  • Leonat Shehu

Takim i vendeve të Ballkanit që synojnë integrimin në Bashkimin Evropian

Sot në Slloveni, u mbajt takimi i vendeve të Ballkanit që synojnë integrimin në Bashkimin Evropian. Por, Serbia refuzoi pjesëmarrjen për shkak të mospranimit të kërkesës së saj që Kosova të paraqitet me mbishkrimin e UNMIK-ut dhe jo si shtet i pavarur. Beogradi vazhdon të kundërshtojë pavarësinë e Kosovës dhe qëndrimi i tij kishte vënë në pikëpyetje edhe mbajtjen e takimit të sotëm. Pjesëmarrësit thanë se synimi i tyre mbetet integrimi sa më i shpejtë në Bashkimin Evropian, por ndarjet ende të thella në mes të vendeve të dala nga ish Jugosllavia, duket se do ta bëjnë më të gjatë rrugën drejt këtij qëllimi.

XS
SM
MD
LG