Lidhje

HRW: Thirrje Gjykatës Ndërkombëtare për paanshmëri dhe pavarësi në veprime


HRW: Thirrje Gjykatës Ndërkombëtare për paanshmëri dhe pavarësi në veprime

Organizata Human Rights Watch i bëri thirrje Gjykatës Ndërkombëtare të Krimeve të bëjë më tepër për të ruajtur standartet e pavarësisë dhe paanshmërisë që duhet të karakterizojnë këtë gjykatë.

Në raportin 50 faqesh që u publikua sot, organizata e të drejtave të njeriut merr në shqyrtim 5 rastet e trajtuara nga gjykata që nga krijimi i saj në vitin 2002. Në raport thuhet se gjykata ndërkombëtare shpesh i ka anashkaluar çështjet që kanë patur bëjnë me persona që kanë kryer krime lufte dhe këtu pëmenden rastat e Kongos dhe Ugandës, ku nuk janë ngritur akuza ndaj zyrtarëve përgjegjës për shkeljen e të drejtave të njeriut.

Në raport Gjykata Ndërkombëtare e Krimeve kritikohet se ka minuar perceptimin që ekziston për pavarësinë dhe paanshmërinë e gjykatës.

XS
SM
MD
LG