Lidhje

OKB, kritika ndaj Kinës për shtypjen e disidentëve


OKB, kritika ndaj Kinës për shtypjen e disidentëve
OKB, kritika ndaj Kinës për shtypjen e disidentëve

Kombet e Bashkuara kanë kritikuar Kinën për atë që e quajtën “shtypje të rëndë të desidentëve”.

Komenti u bë sot nga zyra e Komisionerit të Lartë të Kombeve të Bashkuara për të drejtat e Njeriut. Në të thuhej se shtypja ndaj kundërshtarëve politikë duket si një përpjekje e qëllimshme për të frikësuar mbrojtësit e të drejtave të njeriut.

Kina dënoi shkrimtarin dhe akitivistin e të drejtave të njeriut Li Tie deri në 10 vjet burg këtë vit pasi shkroi një seri artikujsh që u bënin thirrje qytetarëve që të mbrojnë të drejtat e tyre. Një i afërt i tij tha se Li u gjend fajtor për “armiqësi ndaj shtetit”.

Sipas Kombeve të Bahskuara, Li është desidenti i katërt që nga dhjetori që dënohet me burg për një periudhë të gjatë kohore.

Në dhjetor, gjykatat kineze i dhanë një dënim 9 vjet burg një aktivisti veteran të demokracisë Chen Wei dhe burgosën aktivistin tjetër Chen Xi me 10 vjet burg pasi ata postuan shkrime në internet që sipas qeverisë ishin armiqësorë.

XS
SM
MD
LG