Lidhje

Zgjedhjet e organizuara nga Beogradi në territorin e Kosovës

  • Leonat Shehu

Zgjedhjet e organizuara nga Beogradi në territorin e Kosovës

Në Kosovë, udhëheqësit e vendit dhe përfaqësues të lartë ndërkombëtarë thanë se zgjedhjet e organizuara nga Beogradi në territorin e Kosovës janë të paligjshme. Komentet e tyre pasuan paralajmërimet se në fund të muajit maj, autoritetet e Serbisë do të organizojnë zgjedhjet për pushtetin lokal në veriun e Mitrovicës të banuar me shumicë serbe. Udhëheqësit e Kosovës thonë se zgjedhjet e tilla janë të papranueshme, por kanë përjashtuar cdo mundësi të përdorimit të forcës për pengimin e tyre.

XS
SM
MD
LG