Lidhje

Procesi i integrimit të pakicës serbe në Kosovë, gradualisht në përparim


Procesi i integrimit të pakicës serbe në Kosovë, gradualisht në përparim

Megjithë përparimet e arritura, Kosova ende përballet me vështirësi në fushën e bashkëjetesës së komuniteteve etnike. Veriu ndeshet me ndarje të thella në baza etnike. Pikerisht integrimi i komuniteteve dhe krijimi i një shoqërie shumëetnike është objekti i organizatës për administrimin dhe menaxhimin e konflikteve Partners-Kosova. Drejtuesja e kësaj organizate, Shukrije Gashi ishte këto ditë në Uashington për të marrë pjesë në një konferencë ndërkombëtare mbi menaxhimin dhe zgjidhjen e konflikteve. Në një intervistë për Zërin e Amerikës sjo thotë se serbët gradualisht kanë filluar të integrohen dhe ta njohin qeverinë e Kosovës.

XS
SM
MD
LG