Lidhje

Shqiptaret e Maqedonise kane humbur besimin tek politika e Kryeministrit Gruevki

  • Isak Ramadani

Shqiptaret e Maqedonise kane humbur besimin tek politika e Kryeministrit Gruevki

Sipas nje sondazhi te fundit, shqiptaret e Maqedonise kane humbur besimin tek politika e Kryeministrit te vendit Nikolla Gruevki. 93 % e shqiptarëve janë kundër dhe vetem me pak se 5% e perkrahin zotin Gruevski. Shume shqiptare shprehen me pesimizem për perspektivat e Maqedonise. Këto ishin rezultatet e sondazhit të kryer nga Instituti Rejting dhe gazeta maqedonase Dnevnik. Çeshtjet si eciklopedia maqedonase, projekti 'Shkupi 2014' dhe urdheri per mesimin e maqedonishtes nga klasa e pare e fillores per nxenesit e te gjitha komuniteteve, vleresohen se kane shkaktuar ftohjen e marredhenieve midis komunitetit shqiptar dhe atij maqedonas ne Maqedoni.

XS
SM
MD
LG