Lidhje

Të apasionuarit e meteorëve patën rastin të shihnin një spektalët magjik

  • Zëri Amerikës

Të apasionuarit e meteorëve patën rastin të shihnin një spektalët magjik

Të apasionuarit e meteorëve patën rastin të shihnin një spektalët magjik, që përsëritet çdo vit në muajin gusht.

Kjo ndodhi në qiellin mbi kryeqytetin e Maqedonisë Shkup, mëngjesin e sotëm.

Banorë të Shkupit ishin me fat, për këto pamje të qarta të "shiu i meteorëve", Meteorët, e njohur gjithashtu si yje që këputen, janë pjesëza trupash hapsinorë metalikë apo prej guri, të cilët hyjnë në atmosferën e tokës.

Me të rënë në kontakt me atmosferën e Tokës, ata digjen dhe lënë pas një gjurmë ndriçuese në qiell. Shiu i meteorëve do të vazhdoj dhe mbrëmjen e sotme.

XS
SM
MD
LG