Lidhje

Sfilata e Alebriheve në Qytetin e Meksikos

  • Zëri Amerikës

Sfilata e Alebriheve në Qytetin e Meksikos

Mijëra vetë mbushën të shtunën rrugët e kryeqytetit të Meksikës për festivalin e katërt vjetor “Sfilata me Alebrihe” – një paradë që prezanton punimet e artistëve nga e gjithë Meksika.

Alebrihet janë skulptura shumë-ngjyrëshe që paraqesin krijesa sureale të punuara me dru apo letër. Dje, mbi 400 skulptura Alebrihe u përfshinë në paradë.

Sfilata filloi në qendrën historike të Qytetit të Meksikos dhe përfundoi në monumentin “Engjëlli i Pavarësisë” në bulevardin Reforma.

Tema e paradës së sivjetshme ishte pavarësia dhe revolucioni meksikan, me rastin e 200 vjetorit të fitores së pavarësisë nga Meksika.

Parada u organizua nga Muzeu i Artit Popullor për të mbështetur krijimtarinë dhe talentin e artizanëve meksikanë, që krijojnë punime të tilla.

Skulpturat Alebrihe janë vendosur në bulevardin Reforma dhe do të qëndrojnë të ekspozuara deri më 7 nëntor.

XS
SM
MD
LG