Lidhje

Përfundon me një marrëveshje modeste konferenca globale e klimës

  • Zëri Amerikës

Përfundon me një marrëveshje modeste konferenca globale e klimës

Një plan modest për luftimin e ngrohjes globale ishte kurorëzimi i konferencës dy javore të Kombeve të Bashkuara mbi klimën që u mbajt në Kankun të Meksikës.

Sot përfaqësues nga më shumë se 190 vende miratuan marrëveshjen e cila përfshin një fond prej miljarda dollarësh për të ndihmuar vendet e varfra.

Presidenti i Meksikës Felipe Kalderon e përshëndeti marrëveshjen, duke thënë se kishte ndryshuar atmosferën e mëparshme të një paralizimi kolektiv.

Marrëveshja u arrit megjithë kundërshtimin e Bolivisë, e cila tha se objektivat ishin të pamjaftueshme për të ulur ngrohjen globale.

Marrëveshja e arritur në Kankun përfshin edhe masa për mbrojtjen e pyjeve dhe teknologji të pastër.

XS
SM
MD
LG