Lidhje

SHBA: Shënon rritje prodhimi industrial në muajin shtator


SHBA: Shënon rritje prodhimi industrial në muajin shtator

Prodhimi industrial në Shtetet e Bashkuara u rrit në shtator pjesërisht falë kërkesës për automjete dhe kompjutera, duke zbutur frikën se ekonomia më e zhvilluar e botës mund të binte përsëri në reçesion.

Në Raportin e sotëm të Bankës Qendrore thuhej se prodhimi i fabrikave, minierave, gazi dhe energjia elektrike u rrit 2 për qind në shtator.

Sasia e prodhimit industrial në shkallë vendi ndryshoi fare pak.

Këtë javë ekspertët do të botojnë dy raporte të rëndësishme për inflacionin, dy për tregun e banesave dhe të dhëna të reja për tregun e punës në Shtetet e Bashkuara.

XS
SM
MD
LG