Lidhje

Shkodër: Përmasat e dëmeve nga përmbytjet


Shkodër: Përmasat e dëmeve nga përmbytjet

Në Shkodër, autoritetet e emergjencave civile njoftuan sot për një pakësim të sipërfaqes së përmbytjes me rreth 1300 hektarë më pak se një ditë më parë, duke arritur në rreth 6000 hektarë tokë bujqësore. Ndërkohë, është zvogluar ndjeshëm edhe numri i banesave të përmbytura ose të rrethuara nga uji. Por, tërheqja e ujrave nga zonat e përmbytura, po nxjerr në pah përmasat reale të dëmeve të shkatuara, jo vetëm në banesa, por edhe në infrastrukturë, ferma dhe biznese private. Korrespondenti i Zërit të Amerikës, Pëllumb Sulo, ishte sot në fshatin turistik të Shirokës, buzë Liqenit të Shkodrës, ku pa nga afër dëmet e mëdha që kanë pësuar gjatë ditëve të përmbytjes banorët dhe bizneset e kësaj zone.

XS
SM
MD
LG