Lidhje

Probleme të qeverisjes vendore në Shqipëri


Probleme të qeverisjes vendore në Shqipëri
Probleme të qeverisjes vendore në Shqipëri

Presidenti i Kongresit të autoriteteve lokale dhe rajonale të Këshillit të Europës Keith Whitmore shprehet i shqetësuar për ndikimet që tensioni politik ka pasqyruar edhe në marrëdhëniet mes pushtetit vendor dhe atij qëndror, por edhe mes vetë përfaqësuesve lokal. Në një intervistë për Zërin e Amerikës, zoti Whitmore thotë se të zgjedhurit lokal duhet të japin llogari ndaj atyre që i kanë zgjedhur dhe jo ndaj partive politike. Kongresi i autoriteteve lokale do të verë në jetë një plan veprimi për të përmirësuar zhvillimin e demokracisë lokale në Shqipëri.

XS
SM
MD
LG