Lidhje

Presidenti Obama nderon arritjet shkencore të studentëve në mbarë vendin


Presidenti Obama nderon arritjet shkencore të studentëve në mbarë vendin
Presidenti Obama nderon arritjet shkencore të studentëve në mbarë vendin

Presidenti amerikan Barak Obama nderoi arritjet shkencore të studentëve në mbarë vendin, në kuadrin e fushatës së tij për përmirësimin e rezultateve në lëndët shkencore në shkollat amerikane.

Në komentet që bëri sot në një panair për shkencën në Shtëpinë e Bardhë, zoti Obama tha se përpjekja për rritjen e cilësisë së programeve të shkencës, teknologjisë, inxhinierisë dhe matematikës në Shtetet e Bashkuara po financohet nga partneriteti mes sektorit publik dhe atij privat.

Projektet e paraqitura në panair janë novacionet më të zgjedhura nga një numër konkursesh të studentëve, mes tyre modeli i një makine me energji diellore, një filtrues uji për komunitetet rurale dhe një WC e projektuar për të përdorur sa më pak ujë.

Presidenti tha se studentët duhet të vlerësohen për arritjet në shkencë në të njëjtën mënyrë, sikurse Shtëpia e Bardhë ka nderuar historikisht ekipet amerikane të sportit.

Ai tha po ashtu se synon përmirësimin e arritjeve të studentëve amerikanë në fushat e matematikës dhe shkencës në mënyrë që ata të renditen mes më të mirëve në botë.

XS
SM
MD
LG