Lidhje

Gjendet arma e Ali Pashë Tepelenës

  • Raimond Kola

Le t'i kthehemi për disa minuta historisë. Në Janinë u paraqit një relike e çmuar e Ali Pashë Tepelenës. Një armë e punuar gati 200 vjet më parë në ar dhe argjend, e cila i perkiste vezirit shqiptar, u vendos në Muzeun e ishullit, ku Ali Pasha u rrethua dhe u vra nga forcat turke. Krahas autoriteteve vendore greke në ceremoni morën pjesë edhe historianë dhe studiues shqiptarë.

XS
SM
MD
LG