Lidhje

Amb. Arvizu, thirrje forcave politike të angazhohen me reformën zgjedhore

  • Armand Mero
  • Tiranë

Amb. Arvizu, thirrje forcave politike të angazhohen me reformën zgjedhore

Në Shqipëri ambasadori amerikan Aleksandër Arvizu bëri thirrje sot forcave politike që të angazhohen në realizimin e reformës zgjedhor e të plotësojnë boshllëqet e konstatuara edhe nga raporti i Osbe/Odihr

Palët, tha ambasadori amerikan, duhet të angazhohen seriozisht në të kundërtën reforma nuk do të jetë e suksesshme.

Raporti i Osbe/Odihr ishte i qartë dhe i plotë, u shpreh ai duke shtuar se ky raport kishte vënë në dukje boshllëqet që ekzistojnë në kod, i cili ka nevojë të përmirësohet sepse këto boshllëqe nuk lejuan zbatimin e tij.

Ambasadori Arvizu theksoi se shpesh thuhet se infrastruktura ligjore është e plotë dhe e mirë por zbatimi I ligjit lë për të dëshiruar.

Javën e shkuar misioni i vëzhguesve të Osbe/Odihr publikoi raportin e tij përfundimatr për zg

XS
SM
MD
LG