Lidhje

200 vjetori i lindjes së shkrimtarit Charles Dickens


200 vjetori i lindjes së shkrimtarit Charles Dickens

Sot është 200 vjetori i lindjes së shkrimtarit të njohur anlgez Charles Dickens. Biblioteka e Filadelfias ka planifikuar me këtë rast festime që do të vazhdojnë për të gjithë vitin.

Biblioteka Free Library ka një nga koleksionet më të mëdha në botë të Dickens-it, përfshirë manuskriptet e tij, një tavolinë të studios së tij dhe një korb të ballsamosur.

Korbi Grip, ka qenë një nga personazhet e Dickensit dhe u bë burim frymëzimi për poezinë e famshme "Korbi", të poetit Edgar Allan Poe.

Festimet një-vjeçare për Charles Dickens-in përfshijnë edhe diskutime të librave të tij dhe lexime të fragmenteve më të njohura nëpër libraritë amerikane.

XS
SM
MD
LG