Lidhje

Ish roja i Aushvicit para drejtësisë


Në Gjermani një ish-roje 94-vjeçar i kampit më famëkeq të përqëndrimit në Evropë doli përpara gjyqit, ku ai përballet me akuza për vrasje.

Reinhold Hanning tha se ka shërbyer në kampin e Aushvicit si SS 20 vjeçar, por këmbëngul se ai ka shërbyer në një pjesë të kampit ku ka ka patur shfarosje me gaz.

Auschwitz është kampi famëkeq, ku u bë shfarosja me gaz e shumicës së hebrenjve, romëve, polakëve, homoseksualëve dhe të burgosurve të tjerë në kampet e përqendrimit. Më shumë se një milion njerëz besohet të jenë vrarë në Aushvic gjatë Luftës së Dytë Botërore.

XS
SM
MD
LG