Lidhje

Autoritetet maqedonase kanë hartuar një projekt-ligj për mjetet e huaja të informimit


Autoritetet maqedonase kanë hartuar një projekt-ligj për mjetet e huaja të informimit

Autoritetet maqedonase kanë hartuar një projekt-ligj për të rregulluar punën e mjeteve të huaja të informimit dhe korrespondentëve të huaj në Maqedoni, me të cilin u kufizohet atyre veprimtaria profesionale.

Projekt-ligji, veç tjerash, parasheh që korrespondentët të mos mund të intervistojnë njerëz për anketa publike, apo që ministri i jashëtm të japë ose jo akreditimin për një korrespondent të huaj.

Kjo gjë shikohet si një përpjekje për të censuruar mjetet e huaja të informimit nga ana e pushtetit maqedonas; ndërkohë që më së shumti në vend ka korrespondentë të medias shqiptare.

Partitë shqiptare paralajmërojnë se do të paraqesin amendamente për të rregulluar çështjet më problematike të ligjit.

XS
SM
MD
LG