Lidhje

Banka Botërore i sugjeron Shqipërisë të bëjë kujdes me stabilitetin makroekonomik

  • Armand Mero
  • Tiranë

Banka Botërore i sugjeron Shqipërisë të bëjë kujdes me stabilitetin makroekonomik

Në Shqipëri Banka botërore i sugjeroi sot qeverisë që të bëjë kujdes më stabilitetin makroekonomik, të mbajë nën kontroll deficitin dhe borxhin publik. Pas takimit me kryeministrin Sali Berisha, drejtoresha e lartë për menaxhimin, Ngozi Okonjo Ljella tha se Shqipëria në këtë periudhë pas krizës përballet me sfida të rëndësishme për të ruajtur ritmet e larta të rritjes. Banka Botërore ofroi një 1milion dollarë për përmbytjet ne zonën e Shkodrës dhe shprehu gatishmërinë e lëvirimit të një granti 22 milionë dollarësh për sigurinë e digave të hidrocentraleve

XS
SM
MD
LG