Lidhje

BE emëron përfaqësues të përkohshëm në Kosovë


BE emëron përfaqësues të përkohshëm në Kosovë

Bashkimi Evropian ka emëruar diplomatin italian Fernando Gentilini ushtrues detyre të shefit të Zyrës së përfaqësuesit të posaçëm të Bashkimit Evropian në Kosovë dhe njëkohësisht edhe shef i zyrës ndërlidhëse të Komisionit Evropian. Zoti Gentilini e zëvendëson diplomatin Piter Feith, i cili deri në fund të muajit prill e kryente këtë post. Zoti Feith, tash është duke e kryer rolin e mbikëqyrësit të pavarësisë së Kosovës, mbikëqyrje kjo që nga autoritetet në Kosovë po kërkohet të përmbyllet.

Nga Prishtina njofton korrespodenti ynë, Leonat Shehu.

XS
SM
MD
LG