Lidhje

100 vjetori i Bibliotekës së Komisisë Letrare Shqipe

  • Pëllumb Sulo

100 vjetori i Bibliotekës së Komisisë Letrare Shqipe u përkujtua në qytetin e Shkodrës me një ekspozitë të librave të fillimit të shekullit të kaluar, të botuara në gjuhën shqipe. Biblioteka e Komisisë Letrare Shqipe është e para bibliotekë publike në Shqipëri. Në vitin 1920 ajo iu dhurua shtetit shqiptar dhe shërbeu si bërthamë e Bibliotekës Kombëtare të ngritur në Tiranë.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG