Lidhje

Buzek i kërkon BE-së të pranojë genocidin ndaj romëve në Luftën e Dytë Botërore

  • Zëri Amerikës

Buzek i kërkon BE-së të pranojë genocidin ndaj romëve në Luftën e Dytë Botërore

Presidenti i Parlamentit Evropian thotë se do t’i kërkojë Bashkimit Evropian që të pranojë zyrtarisht se ka pasur genocid ndaj romëve në Luftën e Dytë Botërore.

Jerzy Buzek tha se do t’i kërkonte publikisht Bashkimit Evropian që të pranojë publikisht sot gjatë sesionit të parë parlamentar se janë bërë mizori kundër romëve.

Evropian thotë se qindra-mijëra romë u vranë nga regjimi nazist dhe aleatët e tij gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Disa anëtarë të Bashkimit Evropian i kanë njohur vrasjet si genocid, përfshirë Gjermaninë që e bëri një gjë të tillë në vitin 1982.

XS
SM
MD
LG