Lidhje

Zyrtarët e Bankës Qendrore takohen në Uashington


Zyrtarët e Bankës Qendrore Amerikane po takohen në Uashington, ndërsa analistët parashikojnë se Banka do të vazhdojë të shkurtojnë mbështetjen e drejtpërdrejtë për ekonominë.

Banka Qëndrore pritet ta bëjë të ditur vlerësimin e saj për ekonominë sot, pas një takimi dy-ditor. Ky është takimi i fundit për kreun e bankës, Ben Bernanke, i cili largohet në fund të javës pas një mandati 8 vjeçar. Nënkryetarja e tanishme Janet Yellen do të bëhet gruaja e parë që drejton këtë angjenci duke filluar nga e shtuna.

Për më shumë se një vit, Banka Qëndrore bleu 85 miliardë dollarë letra me vlerë çdo muaj për të ndihmuar ekonominë amerikane e cila po mëkëmbet nga recesioni i vitit 2008.

Banka e ka pakësuar blerjen e letrave me vlerë në 75 miliardë dollarë në muaj. Ekonomistët parashikojnë se banka qëndore do t’i pakësojë më tej blerjet dhe do t’u jap fund atyre këtë vit.
XS
SM
MD
LG