Lidhje

Çmimi Nobel në Fizikë, nderohen tre shkencëtarë amerikanë


Çmimi Nobel në Fizikë, nderohen tre shkencëtarë amerikanë

Çmimi nobel i vitit 2011 për fizikën iu dha tre shkencëtarëve amerikan për zbulimin e zgjerimit të përshpejtuar të Universit, përmes vëzhgimit të yjeve që shpërthejnë.

Amerikani Saul Perlmuter do të ndajë çmimin prej 1 presje 5 milionë dollarësh me Adam Reis dhe amerikano-australianin Brian Schmidt.

Akademia Mbretërore Suedeze e Shkencës tha se zbulimet nga shkencëtarët kanë ndihmuar në zbulimin e një universi që deri diku ishte i panjohur për shkencën.

Të hënën çmimi Nobel për Mjekësi iu dha Ralph Steiman, Bruce Bojtler dhe Jules Hofman për punën e tyre në zbërimin e sistemit imunitar që mund të çojë në kurimin e kancerit.

XS
SM
MD
LG