Lidhje

Ursula von der Leyen, presidentja e re e Komisionit Evropian


Ursula von der Leyen u konfirmua në postin e presidentes së të Komisionit Evropian të martën, duke u bërë e para grua që mban një nga pozicionet më prestigjioze në Bashkimin Evropian.

Parlamenti evropian e miratoi emërimin e zonjës der Leyen me 383 vota pro, 327 kundër dhe 22 abstenime.

Konfirmimi kërkonte një shumicë absolute prej 374 votash dhe Ministrja gjermane e Mbrojtjes, mori vetëm nëntë vota më shumë se numri i nevojshëm.

Ajo u prezantua si kandidate nga udhëheqësit e Bashkimit Evropian, si pjesë e një pakete emërimesh, megjithatë duhet të miratohej edhe nga Parlamenti Evropian.

Zonja der Leyen, ishte kandidate e minutës së fundit dhe shumë anëtarë të parlamentit ishin të zemëruar që asnjë nga kandidatët e tyre të preferuar nuk u zgjodh.

Para votimit, anëtarët e parlamentit të Bashkimit Evropian nuk kishin kundërshtuar aq shumë personalisht kandidaturën e zonjës der Leyen, sesa kishin shprehur pakënaqësinë që ishin anashkaliar në procesin e emërimit. Kandidatët e tyre për postin, që mendohet të jetë posti më i rëndësishëm, u hodhën të gjithë poshtë nga udhëheqësit e BE-së.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG