Lidhje

Dukagjini vazhdon të jetë i izoluar për shkak të bllokimit të rrugëve


Dukagjini vazhdon të jetë i izoluar për shkak të bllokimit të rrugëve

Dukagjini është një nga zonat më të izoluara të Shqipërisë, për shkak të rreshjeve të mëdha të dëborës dhe terrenit tepër të thyer e malor, që e bëjnë të pamundur hapjen e rrugëve automobilistike për t'u ardhur në ndihmë banorëve me ndihma ushqimore dhe për rastet e emergjencave shëndetësore. Në këto kushte, e vetmja mundësi për të shkuar drejt kësaj zone janë helikopterët e vegjël. Korrespondenti i Zerit te Amerikes, Pëllumb Sulo, fluturoi me helikopter drejt komunes se Shales, në zonen e Dukagjinit:

XS
SM
MD
LG