Lidhje

Debatet për të ardhmen e Eulex-it

  • Leonat Shehu

Qeveria e Kosovës dhe Bashkimi Evropian po diskutojnë për mandatin e ri të Misionit për sundimin e ligjit, pas 15 qershorit, kur përfundon edhe mandati aktual. Njëkohësisht po diskutohet edhe ideja për themelimin e një Gjykate të veçantë për krime lufte në Kosovë, e cila rrodhi gjatë hetimeve mbi pretendimet e ngritura nga ish i dërguari i Këshillit të Evropës Dick Marty mbi, siç thuhet, përfshirjen e disa prej ish-drejtuesve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në krime të luftës. Analistët thonë se këto diskutime do të kushtëzojnë edhe periudhën e mbajtjes së zgjedhjeve të përgjithshme në Kosovë.
XS
SM
MD
LG