Lidhje

Ecuria e procesit të privatizimit në Kosovë


Ecuria e procesit të privatizimit në Kosovë
Ecuria e procesit të privatizimit në Kosovë

Në Kosovë autoritetet thanë se kanë përmbyllur për këtë vit procesin e privatizimit të ndërmarrjeve shoqërore dhe rifillimi i tij pritet në pranverën e vitit të ardhshëm. Nëpërmjet këtij procesi që filloi më 2003 janë privatizuar rreth 300 ndërmarrje dhe afërisht po aq të tjera presin t’i nënshtrohen këtij procesi, i cili po përcillet me shumë debate rreth ndikimit të tij në rimëkëmbjen ekonomike të Kosovës që përballet me shkallë të lartë të papunësisë dhe rrjedhimisht edhe varfërisë.

XS
SM
MD
LG