Lidhje

Ekspozitë e abetareve të gjuhës shqipe

  • Pëllumb Sulo

Në mjediset e Bibliotekës së Universitetit të Shkodrës është hapur një ekspozitë e veçantë e abetareve të gjuhës shqipe, që nga abetarja e parë e vitit 1844 e deri tek ajo e vitit 1938. Janë 40 abetare, të cilat sipas gjuhëtarëve, janë dëshmi e përpjekjeve të patriotëve dhe gjuhëtarëve shqiptarë për përhapjen dhe ruajtjen e gjuhës shqipe, si një pasuri kombëtare.

Mendimi juaj

Trego komentet

XS
SM
MD
LG