Lidhje

Estonia në grupin e vendeve që përdorin euron

  • Zëri Amerikës

Estonia në grupin e vendeve që përdorin euron

Me fillimin e vitit të ri, monedha euro do të jetë e pranishme në shkëmbimet e rregullta monetare edhe në një ndër vendet baltike.

Estonia u bë e para republikë ish-sovjetike që braktis monedhën e saj kombëtare, kruna në favor të monedhës së përbashkët evropiane.

Në momentin e ndërrimit të viteve, kryeministri i vendit Andrus Ansip u bë i pari estonez që tërhiqte nga bankomati kartmonedhat euro në kryeqytetin e vendit, Talin.

Estonia e ka përqafuar monedhën e re në një kohë të trazuar si për euron ashtu edhe për euro-zonën. Dy anëtarë të kësaj zone – Greqia dhe Irlanda kanë pasur nevojë për paketa ndihme për të përballuar krizën financiare, ndërkohë që Spanja, Portugalia dhe Italia janë në një gjendje të lëkundur në këto momente.

XS
SM
MD
LG