Lidhje

EULEX-i kryen bastisje në Doganat e Kosovës dhe në Ministrinë e Ekonomisë dhe Financave

  • Zëri Amerikës

EULEX-i kryen bastisje në Doganat e Kosovës dhe në Ministrinë e Ekonomisë dhe Financave

Misioni i Bashkimit Evropian për policinë dhe drejtësinë bëri të ditur se ka zhvilluar bastisje në tri zyra në selinë e Doganës së Kosovës dhe në Ministrinë e Ekonomisë dhe të Financave në Prishtinë.

Në një njoftim të këtij misioni thuhet se bastisjet janë kryer në kuadër të hetimeve të cilat janë duke u zhvilluar në lidhje me keqpërdorimin e detyrës zyrtare dhe të abuzimit të autorizimeve ekonomike lidhur me importimin e duhanit në dhjetor 2008. Gjatë operacionit janë bastisur edhe tri shtëpi private.

Policia po merr në pyetje Shefin e shefin e Doganave të Kosovës dhe shefin e Departamentit Ligjor në kuadër të Ministrisë së Ekonomisë dhe të Financave.

Hetimet po mbikëqyren nga një prokuror i EULEX-it nga Prokuroria e Posaçme e Kosovës.

XS
SM
MD
LG