Lidhje

Centralizimi i kontrollit mbi bankat e BE-së


Ministrat e financave të BE-së ranë dakord për ta centralizuar kontrollin mbi bankat që rrezikojnë të mbyllen në bllokun prej 17 vendesh.

Ministrat miratuan një plan, i cili do t’i detyronte aksionerët dhe kreditorët e bankave, në vend të qeverive dhe taksapaguesve, për të mbuluar humbjet në rast se ndonjë nga 6 mijë institucionet financiare të Evropës falimentojnë.

Marrëveshja synon të mbrojë eurozonën nga një paketë të mundshme ndihmash për çdonjërën nga qeveritë e Bashkimit, siç ka bërë vitet e fundit, pasi ato janë detyruar të shpëtojnë bankat në vendet e tyre.
XS
SM
MD
LG