Lidhje

Filmi "Dolores", kushtuar aktivistes Dolores Huerta


Shprehja “Yes We Can”, “Po, ne mundemi” që u bë slogani i famshëm i fushatës së ish-Presidentit Barack Obama, ishte huazuar nga një grua trupvogël hispanike amerikane, që quhej Dolores Huerta. Jo shumë njerëz i njohin kontributet e Huertës për të drejtat civile në Shtetet e Bashkuara, por dokumentari “Dolores”, i kineastit Peter Bratt, na njeh me 70 vjet të jetës dhe punës së saj, si drejtuese sindikatash dhe aktiviste.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG