Lidhje

Xhamitë e Francës hapin dyert për jomyslimanët


Qindra xhami franceze po hapin dyert e tyre për publikun sot dhe nesër në një përpjekje për të rritur ndërgjegjësimin e jomyslimanëve për kulturën e tyre, në një kohë kur sulmet e ekstremistëve islamikë kanë krijuar përshtypje negative për fenë myslimane.

Jo të 2 mijë e 500 xhamitë e Francës po marrin pjesë në këtë aktivitet, por ato më me peshë, mes së cilave edhe Xhamia e Madhe e Parisit janë përfshirë. Përpjekja mbështetet nga organi kryesor mysliman i vendit, Këshilli Francez i Fesë Myslimane.

Presidenti i grupit, Anouar Kbibech u tha gazetarëve se xhamitë po ftojnë njerëzit që të takojnë “myslimanë të zakonshëm” dhe të shijojnë pije freskuese, të vizitojnë ambjentet me shpjegime të guidave, të marrin pjesë në seminare dhe diskutime apo edhe në ndonjë nga pesë faljet e ditës.

Aktiviteti i quajtur “një çaj mes vëllezërish” zhvillohet një vit pas sulmit ndaj revistës satirike Charlie Hebdo.

XS
SM
MD
LG