Lidhje

SHBA, gjobitet firma General Motors


Rregullatorët e sigurisë rrugore në Shtetet e Bashkuara gjobitën me 35 milionë dollarë firmën General Motors, për ngadalësi në njoftimin e problemeve me çelësin e ndezjes së motorrit. Me këtë difekt lidhen 13 vdekje. Kjo është gjoba më e madhe që vihet, sipas ligjit amerikan.

GM-i filloi vetëm këtë vit t’i tërheqë nga qarkullimi makinat difektoze, për t’u riparuar. Firma më e madhe amerikane prodhimit të makinave, tani e tutje do të jetë nën mbikqyrjen e qeverisë, për mënyrën se si i trajton çështjet që lidhen me sigurisë.

GM ndeshet edhe me procese të tjera ligjore dhe me disa hetime, përfshirë edhe një nga Departamenti i Drejtësisë.
XS
SM
MD
LG