Lidhje

Krishtlindjet në Jug të Shqipërisë

  • Raimond Kola

Festa e Krishtlindjes u shënua nga besimtarët ortodoksë edhe në Jug të Shqipërisë. Në objektet e kultit ortodoks në disa nga zonat e Gjirokastrës dhe te Sarandës klerikët përcollën mesazhet e lindjes së jetës dhe forcimit të dashurisë mes besimtarëve. Ndryshe nga vitet e tjera për këto festime u vu re një ritëm i ulët i kthimit të emigrantëve shqiptarë që punojnë dhe jetojnë në Greqi.


XS
SM
MD
LG