Lidhje

GNK: Marrëveshja e Ohrit është zbatuar në masë të madhe në Maqedoni

  • Isak Ramadani
  • Shkup

GNK: Marrëveshja e Ohrit është zbatuar në masë të madhe në Maqedoni

Grupi Ndërkombëtar i Krizave në një raport të fundit për Maqedoninë vlerëson se në këtë vend ka një prirje shqetësuese nacionaliste.

Grupi i Krizave thotë se Marrëveshja e Ohrit është zbatuar në masë të madhe, ndërsa inkurajon drejtuesit politik në Maqedoni që të thellojnë bashkëpunimin dhe dialogun për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve.

Nesër mbushen dhjetë vjet nga nënshkrimi i Marrëveshjes së Ohrit e cila i dha fund konfliktit të armatosur midis kryengritësve shqiptarë dhe forcave të armatosura qeveritare maqedonase.

XS
SM
MD
LG