Lidhje

Greqi, sindikatat në grevë, protestojnë ndaj reformës së pensioneve


Në Greqi, sindikatat kanë organizuar sot një tjetër grevë, si protestë ndaj votimit në Parlament të ligjit të reformës së pensioneve, në kuadrin e masave të rrepta qeveritare në kushtet e krizës ekonomike. Policia greke tha se mbi 10 mijë vetë demonstruan sot në Athinë, ndërsa 5 mijë të tjerë marshuan në Selanik. Shumica e fluturimeve sot u anuluan dhe transporti publik në Greqi u pezullua. Spitalet ishin të hapura vetëm për raste emergjente. Parlamenti grek e planifikoi për sot votimin për uljen e pensioneve dhe rritjen e moshës së pensionit, një nga kushtet për marrjen e ndihmës ekonomike prej 139 miliardë dollarësh nga BE dhe FMN për Greqinë. Deputetët e miratuan paraprakisht reformën e pensioneve në një votim që patën dje, për të parë se sa mbështetje gëzonte plani.

XS
SM
MD
LG