Lidhje

Historia e familjeve fisnike ulqinake

  • Ali Salaj

Historitë e familjeve fisnike ulqinake gjatë mesjetës tregojnë për praninë e tyre në tokat ballkanike dhe më gjerë duke lënë gjurmë të rëndësishme kulturore dhe arkitekturore nëpër ato vende. Historianët dhe ekspertët e ndryshëm theksojnë aktivitetin shumëshekullor të familjeve fisnike, ku monumentet e tyre me një bukuri të veçantë arkitekturore të stilit barok, ende sot shërbejnë si elemente dekorative në qytete të ndryshme në rajon.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG