Lidhje

Kamp i dytë refugjatësh në Greqi


Greqia ka hapur një kamp të dytë refugjatësh në veri të vendit për strehimin e imigrantëve dhe refugjatëve që vazhdojnë të vërshojnë në kufi.

Rreth 1 mijë azilkërkues nga Siria dhe Iraku u morën me autobuzë nga kufiri dhe u çuan sot në kampin në fshatin e vogël Diavata, pranë Selanikut.

Një emigrant sirian në një tjetër kamp imigrantësh në fshatin Idomeni tha se megjithëse ata ndodheshin në një mjedis së sigurtë, situata për të dhe për bashkatdhetarët e tij në kamp është e vështirë.

Emigrantët vazhduan të qëndrojnë nëpër kampe pranë kufirit me Maqedoninë gjatë natës, ndërsa strehët e ngritura atje për imigrantët janë të mbushura. Imigrantët afganë, të bllokuar nga autoritetet në Maqedoninë fqinjë, po çohen në Athinë.

Rreth 1 mijë azilkërkues nga Siria dhe Iraku u morën me autobuzë nga kufiri dhe u çuan sot në kampin në fshatin e vogël Diavata, pranë Selanikut.

Një emigrant sirian në një tjetër kamp imigrantësh në fshatin Idomeni

tha se megjithëse ata ndodheshin në një mjedis së sigurtë, situata për të dhe për bashkatdhetarët e tij në kamp është e vështirë.

Emigrantët vazhduan të qëndrojnë nëpër kampe pranë kufirit me Maqedoninë gjatë natës, ndërsa strehët e ngritura atje për imigrantët janë të mbushura. Imigrantët afganë, të bllokuar nga autoritetet në Maqedoninë fqinjë, po çohen në Athinë.

XS
SM
MD
LG