Lidhje

Dom Gjergj Meta flet për rolin e kishës katolike

  • Keida Kostreci

Dom Gjergj Meta, famulltar i katedrales së Shën Luçisë në arqidioqezën e Tiranës dhe Durrësit, foli në një intervistë për Zërin e Amerikës për çështjet kryesore të kishës katolike, bashkëjetesën fetare dhe shtypjen e dhimbshme të regjimit komunist ndaj klerit në përgjithësi dhe atij katolik në veçanti. Ai i trajtoi këto tema edhe në një diskutim në Kongres. Dom Gjergji foli edhe për një vështrim nga e ardhmja dhe për mesazhet e Papa Françeskut për katolicizmin.

Mendimi juaj

Trego komentet

XS
SM
MD
LG