Lidhje

Intervistë me Imam Shuajb Gerguri, kryetar i Qëndrës Islamike Shqiptare në Harper Woods afër Detroitit

  • Astrit Lulushi

Intervistë me Imam Shuajb Gerguri, kryetar i Qëndrës Islamike Shqiptare në Harper Woods afër Detroitit

Në kohë të vështira ekonomike, duket sikur shtohet edhe numri i njerëzve që u drejtohen institucioneve fetare, për ndihmë, këshillë e shpresë. Qëndra islamike shqiptare në Harper Woods, e vendosur që prej viti 1962 në periferi të një zone industriale siç ështe Detroiti, e provon këtë dukuri, sa herë që ndodh ndonjë ngadalësim ekonomik. Por kryetari i kësaj qendre, Imam Shuajb Gerguri thotë se shtimi i antarëve të xhamisë këto dy vitet e fundit është rrjedhim edhe i ardhjes së emigrantve të rinj. Në një bisedë me kolegun Astrit Lulushi, imam Gerguri foli edhe rreth çështjeve që shqetësojnë besimtarët myslimanë në Shqipëri, Kosovë e Maqedoni. Ai u ndal në çështjen e ferexheve në shkolla, në mosmarrëveshjet mes komunitetit mysliman në Maqedoni dhe çështjen e debatueshme në Amerikënë për ngritje ose jo të një xhamije pranë vendit të sulmeve të 11 shtatorit 2001 në Nju Jork.

XS
SM
MD
LG