Lidhje

Kameron bën thirrje për një hetim të pavarur mbi tabloidin "News of the World"

  • Zëri Amerikës

British Prime Minister David Cameron speaks during a joint press conference, with Afghan President Hamid Karzai, unseen, at the presidential palace in Kabul, Afghanistan, July 5, 2011

Kryeministri britanik David Kameron bëri thirrje për një hetim të pavarur lidhur me akuzat se tabloidi britanik News of the World ka përgjuar telefonat e disa viktimave të krimit gjatë viteve të fundit.

Media britanike tha se policia e ka zgjeruar hetimin për të përfshirë akuza akuzat se gazeta ka përgjuar telefonat e disa nxënëseve të shkollave të vrara në vitin 2002 dhe telefonat e viktimave të 7 korrikut 2005 në sulmet terroriste të transportit në Londër.

Në fjalimin e tij në parlamentin britanik, zoti Kameron i quajti zbulimet rreth tabloidit News of the World si tepër të neveritshme. Ai tha se ka nevojë për një hetim të pavarur dhe publik lidhur me sjelljen e individëve dhe organizatave të medias dhe dështimi i policisë për të zbuluar akuzat e fundit në hetimet e mëparshme.

Zoti Kameron tha se procesi duhet të fillojë pas përfundimit të hetimeve nga policia. Deputetët britanik do të mbajnë sot një debat emergjent lidhur me skandalin.

XS
SM
MD
LG