Lidhje

"Fitch" ul përsëri nivelin e kreditimit për Greqinë


"Fitch" ul përsëri nivelin e kreditimit për Greqinë
"Fitch" ul përsëri nivelin e kreditimit për Greqinë

Kompania e shërbimeve financiare "Fitch" uli përsëri nivelin e kreditimit për Greqinë, duke thënë se vendi i zhytur në borxh ka shumë të ngjarë të falimentojë ndaj detyrimeve financiare, edhe pse mori paketën e re të ndihmave nga Evropa.

"Fitch" tha se sot se ka zbritur me dy shkallë nivelin për Greqinë duke e çuar atë në statusin më të ulët. Kompania e morri këtë veprim pasi Greqia siguroi një paketë të re 172 miliardë dollarëshe të shpëtimit dhe negocioi një ulje prej 142 miliardë dollarësh të borxhit që i ka institucioneve financiare.

Ndërsa Greqia ka arritur një marrëveshje të përgjithshme për eliminimin e më shumë se gjysmës së borxhit që i ka kreditorëve privatë, duhet tani të negociojë termat specifike me bankat individuale dhe investitorët e tjerë.

XS
SM
MD
LG