Lidhje

Rruga Gjilan - Ferizaj merr emrin “Beau Biden”


Ferizaj Municipality Beau Biden St

Qeveria e Kosovës ka marrë vendim që rruga Gjilan-Ferizaj të mbajë emrin “Beau Biden”.

Në vendimin e qeverisë thuhet se “Beau Biden u mor me ndërtimin dhe menaxhimin e institucioneve juridike të Kosovës, ku ka trajnuar shumë gjyqtarë dhe prokurorë të rinj dhe me punën e tij ka ndihmuar dhe mundësuar themelimin e sistemit të ri penal juridik në Kosovë”.

“Beau Biden është biri i burrështetasit amerikan Joe Biden, Nënpresident i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, një mik i madh i Kosovës, i cili me punën e tij, bashkë me Presidentin e SHBA-ve, Barack Obama, në mënyrë të vazhdueshme ka kontribuuar në shtetndërtimin e Kosovës, në zhvillimin e përgjithshëm, në forcimin dhe sigurinë e paqes në rajon. Kjo e bën familjen Biden mike të vërtetë dhe të përhershme të Kosovës”, thuhet në vendimin e qeverisë.

Kryeministri i Kosovës Isa Mustafa, tha gjatë në mbledhjes së qeverisë se “përmes këtij vendimi tregohet falënderimi dhe mirënjohja e Kosovës për të gjithë ata që kanë kontribuar në ndërtimin e institucioneve të Republikës së Kosovës, posaçërisht për Shtetet e Bashkuara të Amerikës”.

Joseph Robinette “Beau” Biden III, ish-prokuror i përgjithshëm i shtetit Delauer në Shtetet e Bashkuara vdiq vitin e kaluar nga një sëmundje e rëndë. Ai kishte punuar në Kosovë si këshilltar i lartë në kuadër të Misionit të OSBE-së gjatë vitit 2001 në ndërtimin dhe menaxhimin e institucioneve juridike të Kosovës. Beau Biden ishte biri i Nënpresidentit amerikan Joe Biden.

XS
SM
MD
LG