Lidhje

Kosovë, projektligj për konfliktin e interesit

  • Leonat Shehu

Në Kosovë, qeveria ka miratuar projektligjin për parandalimin e konfliktit të interesit, me të cilin synohet që të kufizohen dhe ndalohen veprimet dhe interesat private të zyrtarëve institucionalë gjatë ushtrimit të detyrës në një funksion publik.

Por, organizatat joqeveritare thonë se çështje e debatueshme e këtij projektligji vazhdon të mbetet zgjidhja e çështjes së zyrtarëve që kryejnë më shumë se një funksion publik, meqë për zgjidhjen e kësaj çështjeje deri tash nuk kishte vullnet politik për të ndryshuar këtë gjendje.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG