Lidhje

Kosova kërkon përfshirjen në procesin e liberalizimit të vizave

  • Leonat Shehu

Kosova kërkon përfshirjen në procesin e liberalizimit të vizave

Autoritetet në Kosovë u kanë bërë thirrje zyrtarëve evropianë që të përfshijnë shteti e ri në procesin e liberalizimit të vizave duke u zotuar për përmbushjen e të gjitha detyrimeve që u takojnë kundruall proceseve integruese. Këto komente u bënë pas nënshkrimit të marrëveshjes për riatdhesim ndërmjet Kosovës dhe Slloveninë, e cila është një nga parakushtet për përfshirjen e Kosovës në procesin e liberalizimit të vizave. Mosnjohja e pavarësisë nga 5 shtete anëtare të Bashkimit Evropian, ka bërë që tani për tani Kosova të përjashtohet edhe nga procesi i liberalizimit të vizave.

Dëgjoni kronikën:

XS
SM
MD
LG